Wat is de All-on-4-behandeling voor tanden? Een volledige gids!

Wanneer het gaat om tandherstel, zijn er tegenwoordig een aantal oplossingen die niet alleen de functionaliteit van je gebit verbeteren maar ook zorgen voor een mooie glimlach. Een van deze behandelingen is de All-on-4 behandeling. Deze nieuwe en geavanceerde techniek voor volledige gebitsvervanging is de specialisatie van Dr. Frank Vanhove, gerenommeerd mond-, kaak- en aangezichtschirurg. In dit artikel leest u alles wat u moet weten over de All-on-4-behandeling.

Wat is de All-on-4-behandeling?

De All-on-4 behandeling is een chirurgische oplossing voor patiënten die al hun natuurlijke tanden zijn kwijtgeraakt of wiens natuurlijke tanden niet meer te redden zijn. Het concept omvat het plaatsen van een volledige vaste brug van 10 of 12 tanden op slechts 4 implantaten. 

Wat uniek is aan deze techniek, is de schuine plaatsing van de achterste implantaten. Deze strategische positionering vergroot de spreiding tussen de implantaten, waardoor belangrijke anatomische structuren zoals de sinus in de bovenkaak of de zenuw in de onderkaak vermeden worden. Daarnaast verbetert de schuine plaatsing de stabiliteit en verankering van de prothese.

Wat zijn de voordelen van de All-on-4-behandeling?

  • Onmiddellijk een nieuwe glimlach: De all-on-4-behandeling kan gecombineerd worden met onmiddellijke plaatsing (ook wel “immediate loading” genoemd) van de tanden, waardoor patiënten op dezelfde dag van de ingreep een (tijdelijk) vast gebit kunnen krijgen. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over een overbruggingsperiode waarin u tijdelijk zonder tanden bent. U loopt meteen buiten met een fonkelnieuwe glimlach! 
  • Geen botopbouw nodig: Meestal is er geen extra botopbouw nodig dankzij de schuine plaatsing van de implantaten, wat de procedure toegankelijker maakt voor meer patiënten.
  • Brede toepasbaarheid: De All-on-4-behandeling is zowel toepasbaar in de boven- als onderkaak. De behandeling is een zeer voorspelbare chirurgische techniek die geschikt is voor bijna iedereen die een volledige gebitsvervanging nodig heeft. Ongeacht of u nu al een kunstgebit draagt of uw natuurlijke tanden moet vervangen.

Hoe verloopt de All-on-4-behandeling?

  • Persoonlijk consult: Het behandelingstraject begint met een persoonlijk gesprek waarin uw wensen worden besproken, gevolgd door een 3D-scan en een klinisch onderzoek om de behandelopties te bepalen.
  • Digitale metingen: Na uw beslissing om over te gaan tot de behandeling, worden gedetailleerde metingen uitgevoerd die nodig zijn voor de plaatsing van de implantaten en uw nieuwe tanden.
  • De ingreep: De ingreep gebeurt onder volledige verdoving. Indien nodig, worden bestaande tanden verwijderd en worden de implantaten geplaatst. In de meeste gevallen worden dezelfde dag nog tijdelijke tanden op de implantaten geplaatst.
  • Definitieve prothese: Na ongeveer drie maanden ontvangt u uw definitieve gebit, met aanpassingen in vorm, kleur en beet. Aanpassingen worden gemakkelijk gerealiseerd dankzij het digitale ontwerpproces.
  • Nazorg: Regelmatige mondhygiëne en controles zijn essentieel om de levensduur van uw nieuwe gebit en implantaten te maximaliseren. U kunt hiervoor terecht bij ons team of bij uw eigen tandarts.

Conclusie

De All-on-4 behandeling is een revolutionaire stap in tandherstel. U hoeft zich niet langer zorgen te maken over periodes zonder tanden of zonder mooi gebit. Dankzij de combinatie van de All-on-4-behandeling en de immediate loading-techniek heeft u meteen een prachtig gebit. Dankzij de expertise van Dr. Frank Vanhove kunt u vertrouwen op een veilige, efficiënte behandeling die uw glimlach en zelfvertrouwen herstelt. 


Bent u op zoek naar professioneel advies over tandimplantaten of bespreekt u graag de mogelijkheden van de All-on-4-behandeling? Neem dan hier contact op met specialist Dokter Frank Vanhove!

Deel op: