Opleiding & ervaring

Dr. Frank Vanhove studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit te Gent en studeerde af in 1994 met grootste onderscheiding als dokter in de Genees-, Heel- en Verloskunde. Hij studeerde tandheelkunde aan de Vrije Universiteit te Brussel en behaalde deze titel met grote onderscheiding in 1997.

Hij werd erkend specialist in de stomatologie in 1999 en was gedurende de periode van 1999 en 2001 werkzaam op de dienst Maxillofaciale Heelkunde en Stomatologie in V.U.B bij Professor G. Wackens.

In 2001 werd hij erkend specialist in de maxillofaciale heelkunde. Hij was nog even als maxillofaciaal chirurg werkzaam op de dienst Oogheelkunde aan de V.U.B. te Brussel.

Sedert 2003 is Dr. Vanhove werkzaam als implantoloog in AZ Monica Deurne in associatie met Dr. P. Winderickx.

2022 01 22 AltoDental 005

Bijzondere bekwaamheden

Hij legt zich voornamelijk toe op implantologie, preprothetische heelkunde en het implementeren van digitalisatie binnen de klinische workflow. Vanuit zijn chirurgische expertise en technologische interesse stuurt hij het immediate loading team van ZMACK aan in hun zoektocht naar een efficiënt digitaal traject voor patiënten waar de volledige tandenboog vervangen moet worden.

Team approach, heldere communicatie en een voorspelbare ‘patiënt experience’ zijn voor hem cruciaal in het proces. Sinds april 2016 is hij voltijds staflid bij de ZMACK Associatie.

Dr Frank Vanhove is tevens co-founder van Millnau AG Digital Lab en medisch directeur van Alto Dental Implant Clinic, Antwerpen.

image14
Frank Vanhove
Frank Vanhove 2

Wij staan klaar om u te helpen