Hoe onderhoud je je tandimplantaten? De ultieme gids! 

Wanneer u investeert in tandimplantaten, investeert u in meer dan alleen uw glimlach. U neemt een stap naar een betere mondgezondheid en zelfvertrouwen. Net als natuurlijke tanden, vereisen tandimplantaten zorgvuldige verzorging. In deze gids geven we u dan ook graag deskundige tips om uw tandimplantaten te onderhouden, zodat ze jarenlang meegaan en er op hun best blijven uitzien.

Hoe verzorgt u uw tandimplantaten dagelijks? 

Uw dagelijkse routine moet een zachte, maar grondige reiniging omvatten. Gebruik een zachte tandenborstel om tweemaal daags te poetsen en een niet-schurende tandpasta om uw tandimplantaten te beschermen tegen krassen. 

Daarnaast is dagelijks flossen cruciaal! Gebruik flosdraad die speciaal voor implantaten is gemaakt, of een waterflosser om voedseldeeltjes en plaque rond de implantaten te verwijderen.

Hoe voorkomt u problemen na de plaatsing van implantaten?

Na de plaatsing van uw implantaten is het belangrijk om eventuele ontstekingen te voorkomen. Rook niet, vermijd harde en kleverige voedingsmiddelen en wees extra voorzichtig met uw mondhygiëne. 

Volg alle instructies van uw implantoloog op en plan regelmatige controles in om ervoor te zorgen dat uw implantaten in topvorm blijven. 

Wat is het belang van een professionele reiniging en onderhoud?

Het is essentieel om minstens tweemaal per jaar een tandarts of mondhygiënist(e) te bezoeken voor een professionele reiniging. Deze schoonmaakbeurten verwijderen hardnekkigere tandplak en tandsteen die u thuis niet kunt bereiken. Regelmatige reinigingen helpen om peri-implantitis, een ontsteking die implantaten kan aantasten, te voorkomen.

Hoe zorgt u ervoor dat uw tandimplantaten jarenlang meegaan?

Het langdurige succes van uw implantaten hangt af van hoe consistent u bent met de zorg en onderhoud. 

Bescherm uw implantaten, bijvoorbeeld tegen tandenknarsen, met een op maat gemaakte nachtbeschermer. Vermijd zoveel mogelijk schadelijke gewoonten zoals roken en het gebruik van tandenstokers die het tandvlees kunnen beschadigen.

Conclusie: uw glimlach verdient de beste zorg!

Uw tandimplantaten kennen een lange levensduur, mits de juiste verzorging en aandacht. Door onze belangrijke adviezen te volgen, kunt u genieten van de vele voordelen van uw tandimplantaten en een gezonde, stralende glimlach behouden.

Bent u op zoek naar professioneel advies over uw tandimplantaten of bespreekt u graag de mogelijkheden? Neem dan hier contact op met specialist Dokter Frank Vanhove!

Dokter Frank Vanhove heeft al meer dan 20 jaar ervaring als mond-, kaak- en aangezichtschirurg. Vandaag legt zich nog uitsluitend toe op implantologie. Dr. Frank Vanhove is dé specialist op het vlak van tandprothesen en -implantaten. Hij en zijn team plaatsen implantaten, een vaste en voorlopige tandenbrug op één dag.

Deel op: