Vervanging van alle tanden

tandimplantaten die schuin worden geplaatst

Wat is All-on-4?

In dit concept wordt een volledige vaste brug van 10 of 12 tanden geplaatst op 4 implantaten. De achterste implantaten worden bewust schuin in het bot geplaatst om zo belangrijke structuren als de sinus in de bovenkaak of de onderkaakszenuw te vermijden. Door die schuine positie vergroot de onderlinge spreiding tussen de implantaten en daardoor verbetert de verankering van de vaste brug.

Meestal volstaat het nog aanwezige natuurlijke bot omdat de implantaten bij een All-on-4 schuin geplaatst worden. Een bijkomende botopbouw is dan meestal niet
nodig.

All-on-4 kan gecombineerd worden met onmiddellijke plaatsing van de tanden

Dit noemt men ‘immediate loading‘ of ‘onmiddellijke belasting’. Daardoor kan u op de dag zelf van uw ingreep een vaste brug krijgen. Een loszittend tijdelijk gebit gedurende het ingroeien van de implantaten is dan niet meer nodig. Zijn al uw resterende tanden aan vervanging toe of draagt u reeds een volledig uitneembaar kunstgebit? Dan kan u voor deze techniek in aanmerking komen.

Het All-on-4 concept kan zowel in de boven- als onderkaak worden toegepast. Het is een zeer voorspelbare chirurgische techniek waarmee wereldwijd al meer dan 250.000 patiënten behandeld werden.

image11

Verloop All-on-4-ingreep

1. Persoonlijk gesprek

In een persoonlijk gesprek bekijken we wat uw wensen zijn. Na een 3D-scan en een klinisch onderzoek bekijken we welke opties voor u mogelijk zijn, evenals behandelstappen en prijs.

2. Digitale metingen

Nadat u een keuze heeft gemaakt, volgt er een afspraak waarbij alle metingen gebeuren die nodig zijn voor de plaatsing van de implantaten en voor de productie van uw vast gebit.

3. De ingreep

Onder volledige verdoving worden eventuele tanden verwijderd en implantaten geplaatst. Wanneer u wakker wordt, krijgt u een vast, voorlopig gebit.

4. Definitieve prothese

Na een drietal maanden krijgt u uw definitief gebit. Aanpassingen in vorm, kleur en beet zijn door het digitale proces makkelijk te realiseren.

5. De nazorg

Een goede mondhygiëne en regelmatige controles optimaliseren de levensduur van uw gebit en implantaten. Hiervoor kan u bij ons terecht of bij uw tandarts, als hij of zij gecertificeerd is door Alto Dental.

Wij staan klaar om u te helpen